– Egy felszabadult vezetésért-

Már semmire nincs időd, hiszen olyan feladatokkal, kérdésekkel zavarnak, amelyeket – úgy gondolod – már régen delegáltad, mégis visszaszállnak rád.

A képzés segítséget nyújt abban, hogy ráláss azokra vezetői hibákra, amelyek ehhez a helyzethez vezettek – és változtatni is tudj rajtuk.

Miért minket?

  • mert nem csupán elmondjuk, melyik lehet a helyes út, hogy önállóan dolgozzanak az embereid, hanem megmutatjuk saját vezetői stílusodat is, amivel a leghatékonyabban boldogulhatsz vezetőként
  • mert mindezt a gyakorlatban, visszajelzések alapján magad is megtapasztalhatod
  • mert olyan itinert adunk a kezedbe, amivel a továbbiakban sikeresen irányíthatod csapatodat.

Motiváció

Manapság az egyik legnehezebb feladat, hiszen mintha mindenki – az idősebb korosztály szerint leginkább a fiatalabbak (vagy fordítva) – alulmotivált lenne. Szerinted elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem a megfelelő hangnemben, stílusban, céllal és értékekkel szólítottad meg az érintett kollégát? Ha elképzelhetőnek tartod, segítünk személyre szabottan megtalálni az adott munkatárs motivációját.

Korosztályok kezelése

Ez a huszonéves korosztály egyszerűen kezelhetetlen! Nem akarnak dolgozni! Hányszor halljuk ezt naponta… Igen, valóban mások a korosztályi sajátosságok. Az a – jó vagy rossz, ezt Te döntsd el – hírem van, hogy vezetőként nekünk kell szemüveget cserélnünk ahhoz, hogy a generációk közötti kommunikáció és annak eredménye változzon. Megmutatjuk, milyen ez a korosztály valójában, mit tart értéknek és azt is, hogy álljunk hozzá a kérdéshez annak érdekében, hogy eredményesebb legyen az együttműködésünk.

Delegálás

A delegálás manapság a vezetők egyik leginkább félreértett és félrekezelt kérdésköre. A folyosón egymás mellett elrohanva vetünk oda sokszor egy-egy mondatot, majd várjuk, hogy elkészüljön a feladat. Ám ebben az esetben igen sok lépés kimarad – ami alapvetően változtat az eredményen. (Még sok esetben akkor is, amikor ennél pontosabban osztunk ki feladatokat).   A tréningen választ kapsz erre is, hogy csináld, hogy eredménye legyen a delegálásnak.

Vezetői feladatok

Fontos hogy tudd, egyáltalán mik a feladataid vezetőként. Hidd el, a munkatársaid ezt sokkal jobban fogják tudni helyetted. Összegyűjtjük ezeket, majd megmutatjuk azt is, miért és hogyan érdemes ezt továbbadni a munkatársaidnak, hogy mindenki pontosan tisztában legyen vele, meddig tartanak a te határaid és honnan kezdődik az ő felelősségi körük.

A susztert a kaptafához

Hogy választasz ki munkatársakat egy feladatra? Ki ér rá éppen? Nem hibáztatlak, ez a bevett általában – és sokszor tüzet oltunk, így nem is marad más megoldás. Az egyik legfontosabb, hogy végiggondold, ki a legalkalmasabb az adott feladatra.  Hiszen akinek testhezálló, annak nagyjából fele annyi idő alatt és lényegesen kevesebb hibával sikerül megoldania az adott feladatot.

Vezetőként más konfliktusában

Vezetőként talán a legnehezebb feladat, hogy meghúzzuk azt a határt, amikor bele kell avatkoznunk két beosztottunk konfliktusába – vagy hagynunk kell nekik rendezni a kérdéskört. A legnagyobb feladat, hogy el tudjuk dönteni, melyik megoldás vezethet eredményre valójában az adott helyzetben. A tréningen erről is lesz szó – illetve megtudhatod, milyen következményei lehetnek az egyik vagy másik döntésnek, reakciónak.

Kontroll

A lényeg és a hangsúly mindig a mértékén és a minőségén van. Milyen időközönként, kivel milyen formában gyakorlod a kontrollt? A nap közepén- az autóban ülve bevillan, hogy tényleg, ezzel vagy azzal hogy állunk? És már hívod is az illetékest. Nos, ilyenkor a kolléga minimum plusz 20 percet veszít a munkaidejéből. Kizökkented, utána kell nézni, hogy áll a kérdés, majd vissza is kell zökkennie.  Arról nem is beszélve, hogy te magad is szétforgácsolódsz. Mennyivel egyszerűbb és nyugisabb megoldások léteznek erre… Megmutatjuk.

 

Dátum: 2018. február 15. (9h-17h)

Díj: 18 000 Ft + Áfa